Menu

Witamy na blogu sali Polna Róża.

Zapraszamy na naszą stronę  http://www.polnaroza.pl oraz do odwiedzenia nas osobiście na Łajskach ulica Polna 11.

 

Menu- Nasze menu jest bogate choć nie jest i nie powinno być przesadnie rozbudowane. Królują w nim dania znane w wesel w odrobinę odświeżonych aranżacjach, dania domowe, dania śródziemnomorskie oraz dania staropolskie w tym dziczyzna.

Słowo o nas;) Sala bankietowa Polna Róża powstała głównie z myślą o weselach i dużych imprezach okolicznościowych. Biorąc jednak pod uwag zapotrzebowanie rynku oraz dynamikę branży cateringowej zajmujemy się miedzy innymi szeroko pojętym cateringiem naszą ofertę znajdą Państwo na http://www.catering-polnaroza.pl  catering Legionowo, Catering warszawa. Zapraszamy.

Dania zimne podawane zarówno na imprezach jak i podczas wydarzeń cateringowych. Nasza garmażerka jest jedną z ciekawszych opcji na rynku Warszawskim nasze dania są bardzo pieczołowicie przygotowywane i zapewnią wszystkim gościom masę doznań zarówno estetycznych jak i smakowych.

dania zimne-

1) Śledź w cebuli – Tradycyjne danie do dziś mające masę zwolenników zarówno na weselach jak i podczas biesiad. Niektórzy nie potrafią wyobrazić sobie bez niego wesela jak i żadnej domowej imprezy. Śledzik podawany jest w cebuli cukrowej lub czerwonej z łyżeczką oleju rzepakowego.

2) Śledź po tatarsku- Jest to kolejne chodziarz nie tak bardzo znane danie natomiast jego mocny smak spodoba się zwolennikom śledzia.  Śledź podany jest w sosie majonezowym z ogórkiem konserwowym, pieczarką marynowaną, cebulką posiekaną w kostke, odrobiną czosnku i natki pietruszki która zneutralizuje zapach czosnku, oraz z groszkiem konserwowym.

3) Śledź w salsie pomidorowej- Podany w ostrym sosie pomidorowym na bazie keczupu, świetna kompozycja smaków coraz częściej podawana na imprezach.

4) Ryba w galarecie- Biała morska ryba gotowana na parze i podawana pod galaretą. Dekorowana oliwkami i czasem serwowana z sosem czosnkowym.

5) Ryba faszerowana- Mięso białych ryb mielone i doprawiane oraz wzbogacane cebulą, czosnkiem, jajami, żelatyną oraz przyprawami. Idealnie smakuje z sosem majonezowym lub czosnkowym. Podawana jest w galarecie i dekorowana pomidorkami koktajlowymi, oliwkami i natką pietruszki.

6) Pstrąg lu sandacz na postumencie- Ryba w całości podawana głównie dla ciekawego efektu. Sposób podania z dużą ilością dekoracji w rybnych galaretach.

7) Rolada z indyka w owocach- Bardzo dekoracyjne i smaczne połączenie mięsa drobiowego i owoców. Do dekoracji używa się  pomarańczy, porzeczek, żurawiny, brzoskwiń, ananasów, czarnych porzeczek, truskawek, wiśni, poziomki i natki pietruszki. W naszym lokalu danie to przyrządzane jest z olbrzymią pieczołowitością i jego efekt zachwyci każdego kto ma jakiekolwiek pojęcie o estetyce a smak również będzie ciekawą odmianą. Danie wzorowane jest na nieśmiertelnym indyku w maladze.

8) Indyk ze szpinakiem- Indyk lub kurczak podany ze szpinak owym farszem, szpinak doprawiany gałką muszkatołową, czosnkiem, oraz beszamelowym sosem. Dodawane są pomidory suszone na słońcu, całość pięknie dekorowana oliwkami i wachlarzem z ogórków. piękna przystawka i bardzo smaczna.

9) Rolada z polędwiczki wieprzowej- Kolejna dekoracyjna rolada faszerowana mięsem wieprzowym i pieczarkami smażonymi z nutą czosnku i odrobiną tymianku który zawsze nadaje rewelacyjny aromat. Rolada dekorowana jest marynowanymi ogórkami i pieczarkami w occie co dodatkowo zwiększa jej walory smakowe i oczywiście wizualne.

Jajka faszerowane – Kolejny klasyk, farsze wykonane z żółtek z majonezem, z łososiem, tuńczykiem czy pastą pieczarkową to doskonały i nadal dość elegancki dodatki który często bywa na stołach. Dla osób lubiących kawior można oczywiście serwować jaja z kawiorem.

Dania zimne mają ważną funkcję w polskiej kulturze. My Polacy lubimy siedzieć za bogato zastawionym stołem uginającym się od jadła. Nawet nie chodzi o samo jedzenie po prostu polska gościnność nakazuje sowicie przyjmować gości. Dania zimne mają oprócz smaku kusić gości również wyglądem, zapachem i swoją bogatą ilością. Dla tego nasze dania przygotowywane są ze specjalnie wyselekcjonowanych składników i przygotowywane z dużą pieczołowitością tak aby goście dostawali to co naprawdę dobre. Nie jesteśmy zwolennikami podawania kilkunasty rodzai dań zimnych ważniejsze żeby to co na stole było smaczne i pięknie  podane. Lepiej zrobić mniej a dobrze niż robić dużo a źle.

 

 Strona główna blogu.