Dom weselny legion-nowwo1

Jeżeli szukają Państwo jakichkolwiek interususjących infirmacji o sali bankietowej Polna Róza w Łajskach to zapraszamy raczej na stronę główną naszego serwisu 🙂

 

 

Sala nasza powstała dość dawno temu bo w roku dwa tysiące pierwszeym przed naszą erą. Przez te wiele tysięcy lat naszymi gośćmi była masa znanych osobistości ze świata biznesu i pop kultury.

Do naszych gości aliczli sie królowie Polscy tacy jak Sam Jagieło czy nawet władca niekoronowany Władek Chrobry. Mieliśmy przyjemność robić mu nały melanż po imprezie z okazji chrztu Polski. Niestety były drowesele_5_20121002_1852678175bne problemy z uregulowaniem rachunku i nasza współpraca musiała się zakończyć…

 

MINESTRONE – klasyka włoskiego smaku.

Krem pomidorowy – podany z Pesto i mascarpone.

Dania gorące:

Sala Bankietowa Polna Róża Łajski  zaprasza na Sylwestrowy bal przebierańców 2013/14 :

 

…,Zmierzch tytanów…’’

 

Zapraszamy do kolejnej edycji naszej propozycji spędzenia balu sylwestrowego na wesoło.

Oferta kierowana do osób lubiących dobrą zabawę w dobrym towarzystwie.

Gwarantujemy masę atrakcji i niezapomniane wspomnienia.

Mile widziane stroje  super bohaterów.

Tatar z łososia- podawany z surowego marynowanego łososia z oliwą z oliwek i kaparami oraz masą dodatków

Rolada z łososiem- fantazyjna roladka serwowana z twarożkiem i łososiem wędzonym oraz kroplą cytryny

Koreczki z cukinii – delikatne koreczki

Witam, dopłaciłem resztę dzisiaj Pańskim rodzicom.

Pozdrawiam.

 

 

Involtini z bakłażana z mozzarellą – pyszny rolowany bakłażan podany na sosie pomidorowym.

Ravioli z dynią- włoskie pierożki z farszem z dyni i parmezanem.

Gnoczi z borowikami.

Sałatka caprese – klasyczne danie z kuchni włoskiej bez którego nie może się odbyć żadne przyjęcie, mix pomidora i mozzarelli polany oliwą bazylikową z orzechami pinii.

Carpaccio wołowe

Sala Bankietowa Polna Róża Łajski  zaprasza na Sylwestrowy bal przebierańców 2013/14 :

 

…,Zmierzch tytanów…’’

Menu:

– Rosół z makaronem,

– Zrazy z kluskami śląskimi,

– Udko kurczaka faszerowane na ostro

– Bigos wiejski,

– Żur staropolski.

 

 Wesele to piękny staropolski i staro słowiański zwyczaj i jego urządzenie należy pozostawić prawdziwemy domowi weselnemu nie jakiemuś nie prawdziwemu czy sali nie weselnej.

Na zimno wybór dań zimnych, wędliny, sałatki, ciasta.

Zapraszamy!

 

Zapraszamy do kolejnej edycji naszej propozycji spędzenia balu sylwestrowego na wesoło.

Oferta kierowana do osób lubiących dobrą zabawę w dobrym towarzystwie.

Gwarantujemy masę atrakcji i niezapomniane wspomnienia.

Mile widziane stroje  super bohaterów.

Polędwiczki z serem gorgonzola-

 

 Wesele może również być jarskie:

Witam. Nie określa Pani ilości dań gorących czy cztery propozycje oznacza że na 100 osób ma być 100 porcji dań gorących czy 400???

Zazwyczaj przy ilości 4 rodzajów dań głównych do wyboru żeby zapienić swobodny wybór gościom należało by na 100 osób podać po około 40 porcji z każdego rodzaju mięsa czyli 160 porcji na 100 osób. Nasza kalkulacja uwzględnia takie rozwiązanie.

Kosz całości menu o którym mowa poniżej z uwzględnieniem Obsługi napojów i posiłków 108 złotych Od osoby + VAT.

 Domy weselne to wesela jak z bajki:

Witam.

Natka karbowana.

Wędliny (nie wiem jakie masz porcje logicznie to z kilo na bogato z 1,5 kg.)

– Melon sztuka, ewentualnie dwie(do dekoracji jeden jak najbardziej niedojrzały)

– Ogórki długie 3 szt,

-Pomidory 6 sztuk wybierz twarde i małe

– paczka koktajlowychDSC_3988

– szynka parmeńska 14 plastrów

– łosoś 14 plastrów

– śmietana do sosu i zup litr łowicka 18 %

– śmietana do ubijania 30 łowicka 0,5 l

– słoiczek chrzanu

– ryba (taką weź co zawsze kupujesz) 1,5 kg

– papryka żywa czerwona 4 sztuki

– czosnek główka

– Udziec wołowy 1,5 kg

– pieczarki 1 kg

– cebula 5 kg

– keczup duży pikantny

– marchew 3 kg.

– sery (wedle uznania)

– owoce do serów wedle uznania (weź trochę oliwek)

– bułka tarta 0,5 kg

– opakowanie wegety

– jajka 10 szt,

– kurki lub borowiki na sos (jak dla mnie to borowiki) 0,5 kg max 1 kg.

– udziec z sarny (jak dla mnie karkówka z dzika) z 2,5 kg

– KOSTKA GRZYBOWA KNORR NIE KAMIS!!!

– tymianek suchy paczka,

– jałowiec paczka,

– pierś z kurczaka 2 kg

– Coś na tą sałatkę z kurczaka wedle uznania

– floki patyki do szaszłyków

– Śliwki suszone paczka ( pomacaj żeby nie były suche jak wiór)

– rozmaryn Świerzy

– truskawki paczka jak będą

– kapusta biała sztuka

– kapusta czerwona sztuka

– rozmaryn Świerzy

– zakwaś na żur butelka

– proszek żurkowy 2 paczki

– sałaty 2 sztuki zielona i czerwona

-Kiełbasa do żurku parzona

–  orzechy włoskie garstka

– cytryny 3 szt.

– pomarańcze 3 szt.

– owoce do dekoracji co będzie.

 

Jak kupisz dzisiaj to dawaj do mnie z tą dziczyzną bo trzeba marynować!!!

 

 

 

 

Dodatkowo proszę o podanie menu:

 

Ÿ Przekąski zimne – indyk glazurowany z owocami, rolada z kurczaka ze szpinakiem, karkówka z farszem pieczarkowym, rolada rybna z salsą z pomidorów, tym baliki drobiowe, galantyna z kurczaka

Ÿ Sałaty i sałatki –sałatka grecka, sałatka mieszane sałaty z dresingiem balsamicznym, sałatka cezara z kurczakiem, sałatka z łososiem, sałatka tradycyjna jarzynowa

Ÿ Zupy – rosół z makaronem, krem z pomidorów, krem z pieczarek, żurek, grochówka

Ÿ Danie główne:

 

o Mięsne – indyk z sosem żurawinowym, pierogi mix, zrazy marynowane w tymianku, karkówka w sosie śliwkowym, zawijasy ze schabu,

o Jarskie – pierogi ruskie i szpinakowe, warzywa panierowane, warzywa grillowane, brokuły w cieście naleśnikowym, smażone kalafiory białe i zielone z salsą pomidorową,

o Rybne – tilapia w sosie cytrynowym, tilapia w rolmopsach ze szparagiem, morszczuk w sosie kaparowym, mintaj smażony ze szpinakiem, panga z warzywami smażonymi

Ÿ Desery i ciasta – szarlotka, sernik,  rafaello, makowiec, łabędzie  z bitą śmietaną,

Ÿ Kanapki – kanapki z serami, kanapki z wędlinę wędzoną, kanapki z indykiem, kanapki z suchą kiełbasą krakowską

Ÿ Owoce – arbuz, pomarańcz, jabłko, melon, mandarynka