Dom weselny Warszawa.

 

 

Co warto brać pod uwagę wybierając dom Weselny?

Po pierwsze oczywiście najważniejsze Czy spełnia nasze wyobrażenia o lokalu któremu chcemy powierzyć organizację naszej uroczystości. Wrażenia ogólne choć często mylące są bardzo istotne. Trzeba sprawdzić historie najlepiej poprosić o referencje ale całokształt jest ważny. Dom Weselny Polna Róża Opinie i referencje są na stronie http://polnaroza .pl w dziale referencje. Polecam też zdjęcia w naszej galerii Pary młode, uśmiech zadowolonych gości czasem mówią więcej niż tysiąc słów.

Witamy na blogu firmy gastronomicznej Polna Róża :-)Miło nam Państwa gościć.Jeżeli mamy przyjemność gościć tu Państwa to znaczy że zaczęli Państwo poszukiwania ładnej sali weselne koło Warszawy.     Na początku zapraszam mimo wszystko na stronę internetową naszej firmy: http://www.polnaroza.pl podany adres należy wkleić w przeglądarkę.Teraz postaram się Państwu zareklamować nasz lokal pokazując jakie korzyści płyną z organizacji imprezy w naszym lokalu:1) lokal jest pod Warszawą czyli na tyle blisko żeby dojazd był nie uciążliwy i na tyle daleko by uciec od tego wszystkiego czego w mieście jest za dużo. Mamy parking na którym goście mogą swobodnie parkować i teren zielony w okół sali który z reguły podoba się zwłaszcza mieszkańcom większych miast. Mamy również ławeczki i stoliki pod samą salą co pozwoli gościom na wypicie kawy na tarasie oraz na chwilę oddechu czy rozmowy.2) Menu- większość sal preferuje opcje w której narzuca Państwu dania jakie będą serwowane i ilości da. Przykładowo ma być ich pięć czy siedem. U nas jest inaczej mamy menu zarówno z pięcioma, siedmioma, jak i czterema, trzema daniami gorącymi i to Państwo decydują ile dań podać oraz o tym czy będą to dania śródziemnomorskie, polskie czy typowo weselne. To pozwala Państwu mieć kontakt nad budżetem wesela w naszej sali mogą Państwo wyprawić wesele z siedmioma daniami za 190 złotych jak i z czterema za 15o złotych lub nawet za sto złotych obiad weselny.

 

3)Zaangażowanie –  Kolejne ważne zagadnienie które tak naprawdę ma decydujący  wpływ na jakość imprezy w tym zwłaszcza wesela to zaangażowanie i doświadczenie. Nasza firma to owoc lat  pracy w gastronomii a filarem są osoby zaangażowane w swoją pracę dla których ta praca jest przyjemnością. Państwa imprezę traktujemy jak naszą własna. Dla tego z wieloma firmami i instytucjami współpracujemy od początku istnienia zarówno cateringu jak sali bankietowej.

4) znajomość rynku– kolejne kluczowe zagadnienie które jest naszym atutem. Nie jesteśmy typową salą weselna. Obok imprez odbywających się u nas współpracujemy z innymi salami nie dysponującymi cateringiem dzięki czemu bardzo poszerzyliśmy horyzonty. Poznanie rynku to również wypracowanie skutecznych systemów pracy i ograniczenie niektórych kosztów, dzięki temu nasze ceny są bardzo niskie w stosunku do naszej jakości. Dla firm.

5) Ceny- uczciwie patrząc nie będzie to dla nikogo czynnik decydując ale dopiera nasze ceny w połączeniu z naszą jakością i ilością jedzenia są tym na co watro zwrócić uwagę. W naszym lokalu ceny są niskie po mimo dobrej jakości i twierdząc szczerze ilości jedzenia serwowanego przez nas. Znamy lokalny rynek i współpracujemy z kilkoma sala,i weselnymi w okolicy znamy ceny oraz ilości i jakość dań jakie serwują inni. Wiemy o tym że nikt nie jest w stanie zrównać się z nami, takie są fakty – to nasza najsilniejsza cecha.

 

Dom weselny Pod Warszawą – Polna Róża wesela & catering.

 

 

 

Jeszcze krótkie słowo o tym kim jesteśmy;-)

Więc prowadzimy sal weselną połączoną z cateringiem.

To co troch nas różni od innych lokali o takim profilu zwłaszcza w okolicy to fakt że staramy się nie ograniczać do organizacji samych wesel. Jeżeli trzeba zorganizujemy chrzciny, komunię nawet imieniny i każda inną imprezę. Współpracujemy z firmami i zapewniamy wyżywienie na bankiety, konferencje oraz wesela innym salom nie posiadającym cateringu lub kuchni. Zapewniamy przenośne zaplecze kuchenne z którego możemy obsłużyć imprezę w dowolnym miejscu.

Poza tym oferujemy również wynajem sali na przykład na pokazy czy właśnie szkolenia. Jak zawsze miła atmosfera i niskie ceny oraz naprawdę wysoka jakość usług.

Zawsze staramy się brać przykład z gościńców niż typowych firm nastawionych jedynie na zysk. We wszystko co robimy wkładamy maksimum wysiłku i zawsze staramy się robić tak jak dla siebie:-)

 

Sala na wesele: Sale weselne to najpopularniejsze obok hoteli miejsca na wesele. Idealne dla tych którzy szukają tradycji i dobrego jedzenia, dużych porcji oraz należytego traktowania. Charakterystyka dobrej sali weselnej to wyżej wymienione cechy i taka jest nasza sala Polna Róża.

 

 

Czy jest coś takiego jak dania typowo weselne?

Bez dwóch zdań tak. Wesele to miejsce spotkań różnych osób, pokoleń i przede wszystkim gustów.

Co za tym idzie ciężko dogodzić każdemu więc trzeba podawać dania takie które będą smakowały i pasowały większości a dla innych będą do zjedzenia.

Przede wszystkim na  pierwszy ogień powinien iść kurczak dla tego że jest najbardziej uniwersalny i większość osób zje go chętnie lub mniej chętnie ale zje.

Jakie danie to już pole do popisu jest ogromne na początek pasuje jakiś kotlet ale lepiej żeby nie był to zwykły kotlet o panierowany w zwyczajnej panierce e ponieważ takie typowo domowe danie będzie dla większości osób mało ambitne. My w sali weselnej Polna Róża polecamy indyka panierowanego w złocistej panierce z dodatkiem żurawiny i jabłek prażonych na miodzie gryczanym z majerankiem. Połączenie jabłka z majerankiem od wieków sprawdza się zarówno do drobiu (również dzikiego) jak i do indyka a nawet głównie w postaci sosu do wieprzowiny.

Zanim jednak podamy danie główne na stole musi zagościć zupa.

Na start zazwyczaj podaje się rosół i niestety często flaki. Flaki to potrawa jakiej nie serwujemy z kilku powodów po pierwsze ich koszt jest niewspółmierny do wartości. Ugotowanie dobrej dużej porcji flaków jest w produkcji równe solidnemu dani drugiemu. Po drugie flaki to danie które nie pasuje do większości ciekawych dań weselnych, po trzecie tego rodzaju dania jak flaki podaje si zazwyczaj zimą.

Przystawki jakie powinny zagościć na stole to oczywiście nóżki, wędliny, pasztety, śledzie i masa sałatek oraz dań w galarecie. Najważniejsze są dania idące na start dalej menu jest na ogół tak szerokie że dla każdego znajdzie się coś ciekawego.